فهرست مطالب

ارمغان دانش - سال بیست و چهارم شماره 5 (پیاپی 136، آذر و دی 1398)

نشریه ارمغان دانش
سال بیست و چهارم شماره 5 (پیاپی 136، آذر و دی 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/08/10
  • تعداد عناوین: 12
|
  • بهزاد ناظم رعایا*، سید تقی هاشمی، سارا عزیزالهی صفحات 718-729
    زمینه و هدف

    لرز یکی از عوارض بعد از بی حسی اسپاینال است که معمولا راه های مختلفی برای کنترل آن وجود دارد. بنابراین هدف از این مطالعه تعیین و تاثیر دو دوز متفاوت و به صورت ترکیبی کتامین و میدازولام را در پیشگیری از بروز لرز پس از بی حسی اسپاینال بود.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی دوسوکور می باشد. جامعه مطالعه آن شامل 120 بیمار کاندید عمل جراحی با بی حسی اسپاینال مراجعه کننده به بیمارستان الزهرا طی سال 13971396 انجام شد. بیماران به صورت تصادفی در سه گروه A، B و C قرار گرفتند، گروه A 02/0 میلی گرم بر کیلوگرم از دوزکم میدازولام با کتامین 3/0 میلی گرم بر کیلوگرم، گروه B 04/0 میلی گرم بر کیلوگرم از دوز معمول میدازولام با دوز کم کتامین 15/0 میلی گرم بر کیلوگرم و کروه C نرمال سالین با حجم یکسان قبل از عمل دریافت کردند. اطلاعات دموگرفیک بیماران ، شدت لرز و نیاز به داروی مسکن در بیماران مورد بررسی قرار گرفت. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آماری آنالیز واریانس یکطرفه، تی مستقل، کراسکال والیس، فریدمن، ویلکاکسون تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    فشار خون متوسط شریانی بعد از مداخله در گروه A به صورت معنی داری کمتر از گروه B و C بود. شدت لرز در گروه C به صورت معنی داری بیشتر از دو گروه دیگر بود(05/0p<) و بین دو گروه B و C اختلاف معنی داری بر اساس شدت لرز وجود نداشت(05/0p<). هم چنین طول مدت ریکاوری در گروه B به صورت معنی داری بیشتر از گروه A و C بود(05/0p<).

    نتیجه گیری

    هر دو ترکیب دارویی میدازولام و کتامین جهت کاهش لرز مناسب هستند، ولی به نظر می رسد استفاده از ترکیب دوز کم میدازولام به همراه کتامین بهتر از استفاده دوز کم کتامین به همراه میدازولام از نظر پایدار بودن همودینامیک و کوتاه تر بودن طول مدت ریکاوری باشد.

    کلیدواژگان: دوز کم کتامین، دوز کم میدازولام، لرز، بی حسی اسپینال
  • شهره بهروز*، هادی کوشیار، سید رضامظلوم، ناهید عاقبتی، نگار اصغری پور، حمیدرضا بهنام صفحات 730-745
    زمینه و هدف

    شیوع درد در سالمندان مقیم خانه های سالمندان 72 درصد است که باعث تنهایی، افسردگی و ناتوانی می شود. درمان دارویی در سالمندان به دلیل مخاطرات آن توصیه نمی شود. خنده درمانی یکی از درمان های طب مکمل است که از تکنیک حواس پرتی استفاده می کند،  لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر خنده درمانی بر شدت و نواحی درد سالمندان انجام شد.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی می باشد، که شامل 55 سالمند در دو خانه سالمندان مشابه در شهر مشهد سال 1395 انجام شد. نمونه گیری با توجه به معیارهای ورود به روش در دسترس و تخصیص به طور تصادفی در دو گروه مداخله (28 نفر) و کنترل (27 نفر) صورت گرفت. شدت درد با پرسشنامه تعدیل شده آلمانی کوتاه درد، قبل جلسه اول و بعد از هر شش جلسه و نواحی درد نیز قبل جلسه اول و بعد جلسه ششم خنده درمانی در هر دو گروه اندازه گیری شد. خنده درمانی به مدت 6 هفته، هر هفته یک جلسه 60  دقیقه ای انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری من ویتنی، فریدمن و تی زوجه و مک نمار تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین سنی در مطالعه 1/5 ± 9/73 سال بود. شدت درد در حال حاضر قبل از مداخله در دو گروه همگن بود(965/0=p)، اما بعد هر جلسه در گروه مداخله به صورت معنی داری کمتر از کنترل بود (001/0>p). تعداد نواحی درد بعد از 6 جلسه، در گروه مداخله به طور معنی داری کمتر از کنترل بود(005/0=p). فراوانی نواحی درد بعد از 6 جلسه در دو گروه، تفاوت معنی داری ندارد(05/0<p). در گروه مداخله تعداد افرادی که در ناحیه سر درد داشته اند بعد از جلسه ششم کاهش پیدا کرده است، ولی این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار نبود(7/0=p).

    نتیجه گیری

     خنده درمانی میتواند روشی موثر بر کاهش شدت و تعداد نواحی درد سالمندان باشد. توصیه می شود مسئولین محترم بهزیستی و توانبخشی از خنده درمانی به عنوان روشی بدون عارضه و کم هزینه،درجهت ارتقای سلامت عمومی سالمندان استفاده کنند.

    کلیدواژگان: خنده درمانی، شدت درد، نواحی درد، درد مزمن، سالمندان
  • ناصر میرازی*، سمیرا شامخی رجب پور، زهرا ایزدی صفحات 746-762
    زمینه و هدف

    سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی از مهم ترین اختلالات آندوکرینی است که حدود 10 5  درصد از بانوان را در سنین تولید مثل تحت تاثیر قرار می دهد. برخی گیاهان دارویی قادر هستند. از بروز و یا پیشرفت این سندرم جلوگیری نمایند. هدف از این مطالعه تعیین و اثر عصاره هیدروالکلی میوه عناب(Zizyphus jujube L.) در موش های صحرایی مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک می باشد. 

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی، تعداد 42 سر موش صحرایی ماده نژاد ویستار نابالغ با سن 43 هفته در محدوده وزنی 7050 گرم از مرکز پرورش حیوانات آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی همدان تهیه گردید، موش ها به صورت تصادفی به هفت گروه مساوی؛ کنترل، شاهد، شم، درمان شده با متفورمین و تیمار 1 ، 2 و3 به طور تصادفی تقسیم شدند. گروه کنترل روزانه به مقدار 5/0 میلی لیتر سالین نرمال به صورت تزریق داخل صفاقی دریافت کردند. گروه شاهد مقدار250 میلی گرم بر کیلوگرم تستوسترون انانتات حل شده در روغن کنجد به صورت تزریق زیر جلدی در ناحیه پشت گردن دریافت نمودند. گروه شم، 5/0 میلی لیتر روغن کنجد به صورت تزریق زیرجلدی دریافت کردند. گروه درمان شده با متفورمین، تستوسترون انانتات 250 میلی گرم بر کیلوگرم زیر جلدی پشت گردن همراه متفورمین، 500 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت گاواژ دریافت کردند. گروه های تیمار 1 و2 به مدت یک ماه به طور هم زمان 250 میلی گرم بر کیلوگرم تستوسترون انانتات و عصاره هیدروالکلی عناب به ترتیب با دوزهای 400 و 800 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت تزریق درون صفاقی دریافت نمودند. گروه تیمار 3 به مدت 4 هفته تستوسترون انانتات دریافت نمودند و بعد از گذشت 4 هفته، به مدت یک هفته عصاره عناب با دوز800 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت تزریق درون صفاقی دریافت کردند. در پایان آزمایش ها حیوانات ابتدا با اتر بیهوش شده و نمونه های بافتی تخمدان جهت بررسی های بافت شناسی تهیه و رنگ آمیزیH&E صورت گرفت. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه، کروسکال والیس، کولموگروف اسمیرنوف و تست تعقیبی توکی تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان داد که تستوسترون سبب ایجاد کیست های فولیکولی در تخمدان می شود. گروه های تیمار2 و 3 نسبت به گروه شاهد به طور معنی داری کیست های فولیکولی کمتری را نشان دادند(001/0p<)، بررسی بافت شناسی نشان می دهد که عصاره عناب با دوز های بالا سبب کاهش کیست های فولیکولی و هم چنین بلوغ فولیکول ها می گردد.

    نتیجه گیری

     عناب به دلیل دارا بودن مواد شیمیایی خاصی و ترکیباتی نظیر؛آسکوربیک اسید، فلاوونوئیدها، ویتامین های A وC و کلسیم احتمال بهبود بر روی سندرم تخمدان پلی کیستیک را دارد.

    کلیدواژگان: گیاه عناب، تستوسترون انانتات، تخمدان پلی کیستییک، موش صحرایی
  • الهام ناجی زواره، سید میثم ابطحی فروشانی* صفحات 763-778
    زمینه و هدف

    پژوهش های قبلی نشان داده که نانوذرات اکسید سریم (CeO2-NPs) ظرفیت فارماکولوژیک بالایی به دلیل ماهیت آنتی اکسیدان و ضد التهابی دارد. آرتریت روماتوئید یک بیماری خودایمنی مزمن و سیستمیک با علت ناشناخته است. هدف از این مطالعه تعیین و تاثیر نانوذرات سریم اکسید در مدل رتی آرتریت روماتوئید بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی، تعداد 40 سر رت ویستار در محدوده وزنی 90 تا 110 گرم از مرکز حیوانات آزمایشگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه تهیه گردید. رت ها به صورت تصادفی به چهار گروه مساوی؛ سالم، مبتلا به RA ، مبتلا و تحت درمان با نانوذرات اکسید سریوم (30 میلی گرم بر کیلوگرم خوراکی، روزانه) و مبتلا و تحت درمان با متوتروکسات (1 میلی گرم بر کیلوگرم خوراکی، هفتگی)تقسیم شدند. آرتریت روماتوئید به وسیله تزریق داخل کف پایی (1/0 میلی لیتر) ادجوانت کامل فروند القا شد. درمان در زمانی که رت ها علایم التهاب در مفصل تارسوس را نشان دادند (روز 8) شروع شد و تا زمان کشتار رت ها در روز 28 ادامه یافت. داده ها با استفاده از آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و تست توکی تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نانوذرات اکسید سریم دارای اثر ضدالتهاب مناسبی در جهت کاهش  شدت التهاب کف پا در یک الگوی برابر با متوتروکسات بود (27/0=p). سطح برداشت نوترال رد در جمعیت سلول های فاگوسیتیک خون محیطی و سطح خونی میلوپراکسیداز در گروه مبتلا و دریافت کننده اکسید سریم به ترتیب به میزان(08/0±76/0 و 99/1±39/10 میلی مول بر میلی لیتر)بود که به طور معنی داری از همین سطوح در گروه دریافت کننده متوترکسات (07/0±98/0 و 59/2±2/19 میلی مول بر میلی لیتر) کمتر بود(05/0>p). به طور بلعکس سطح خونی نیتریک اکساید در گروه  مبتلا و دریافت کننده متوترکسات (18/12±81/137میکرومول) کاهش بیشتری را نسبت به گروه  مبتلا و دریافت کننده نانوذرات اکسید سریم (29/13±9/165 میکرومول) نشان داد(05/0>p). شدت کاهش انفجار تنفسی (09/0=p) و هم چنین کاهش CRP(13/0=p) در هر دو گروه درمانی تفاوت معنی داری را نشان نداد. مهم تر این که بر خلاف متوتروکسات، شدت تکثیر لنفوسیتی در رت های مبتلا به آرتریت و درمان شده با اکسید سریم نسبت به رت های مبتلا و بدون درمان کاهش معنی داری نیافت (13/0=p).

    نتیجه گیری

    با توجه به بهبود سیمای بالینی و آزمایشگای رت های مبتلا،به نظر می رسد که درمان با نانوذرات اکسید سریم می تواند به عنوان راهکاری سودمند در بهبود التهاب ناشی از آرتریت روماتوئید مطرح باشد.

    کلیدواژگان: آرتریت روماتوئید، نانوذرات سریم، متوتروکسات، رت ویستار
  • سیده سارا هاشمی، زهره سعادت جو، رضا محمودی، حمدالله دلاویز، حسن بردانیا، زینب صالح پور، مهرزاد جعفری برمک، امیر قنبری* صفحات 779-794
    زمینه و هدف

    مهندسی بافت اجزاء بافت تخریب شده را شناسایی و در جهت بهبود و عملکرد آن راهکارهای منطقی ارایه می دهد. یکی از این راهکارها ساخت یک داربست مخلوط با پلی ساکارید و آنتی اکسیدان مصنوعی است تا سلول های بنیادی در داخل آن کشت داده شوند، لذا هدف از این مطالعه تعیین و تکثیر سلول های فیبروبلاست  بر داربست پلی کاپرولاکتون کیتوسان تانیک اسید بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی از ماده پلی کاپرولاکتون، پودر کیتوسان و تانیک اسید داربستی جهت رشد سلول های فیبروبلاست تهیه شد. سپس جهت پژوهش های بعدی گروه های زیر طراحی شدند؛ گروه 1 داربست پلی کاپرولاکتون، گروه 2 داربست پلی کاپرولاکتون کیتوسان، گروه 3 داربست پلی کاپرولاکتون تانیک اسید و گروه 4 داربست پلی کاپرولاکتون کیتوسان تانیک اسید در این مطالعه پوست ختنه گاه انسان تهیه و سلول های فیبروبلاست لایه درم آن پس از انجام تکنیک های آزمایشگاهی جدا شده، سپس سلول ها به همراه محیط کشت DMEM درون فلاسک های کشت سلول قرار داده و در انکوباتور 5 درصد CO2دار نگهداری شدند. ده هزارسلول فیبروبلاست در چاهک های 96 خانه ای حاوی محلول DMEM و داربست های گروه های بالا منتقل و سپس میزان تکثیر و بقاء سلول های فیبروبلاست با استفاده از روش MTT و هم چنین با استفاده از میکروسکوپ SEM نفوذ سلول های فیبروبلاست بر روی داربست وهم چنین به منظور بررسی گروه های شیمیایی موجود در پلی مرازها از طیف سنج FTIR استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس و تست تعقیبی توکی تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

     میانگین درصد بقاء سلول فیبروبلاست بر اساس تست MTT در 24 ساعت در گروه داربست پلی کاپرولاکتون تانیک اسید در مقایسه با گروه داربست پلی کاپرولاکتون افزایش آماری معنی داری نشان می دهد (05/0p<). هم چنین نتایج نشان می دهد که میانگین درصد بقاء سلول بر اساس تست MTT در 24 ساعت در گروه داربست پلی کاپرولاکتون کیتوسان تانیک اسید در مقایسه با گروه داربست پلی کاپرو لاکتون افزایش آماری معنی داری نشان می دهد (05/0p<). هم چنین میانگین درصد بقاء سلول در داربست پلی کاپرولاکتون کیتوسان در مقایسه با گروه  پلی کاپرولاکتون از نظر آماری معنی دار نمی باشد.

    نتیجه گیری

     نتایج این تحقیق نشان داد که داربست پلی کاپرولاکتون کیتوسان تانیک اسید با توجه به خاصیت هیدروفیل بودن و زیست سازگاری کیتوسان و تانیک اسید، احتمالا می تواند داربستی مناسب برای فعالیت سلول های فیبروبلاست در داربست باشد. هم چنین احتمالا می تواند محیط مناسب و سازگار با شرایط طبیعی بدن برای رشد و تکثیر سلول های دیگر باشد.

    کلیدواژگان: داربست، پلی کاپرولاکتون، کیتوسان، تانیک اسید، سلول فیبروبلاست
  • محسن اکبرپور*، حسین قبادی پور صفحات 795-806
    زمینه و هدف

     مطالعات اخیر نشان می دهند عوامل التهاب ناشی از چاقی به عنوان ریسک فاکتورهایی برای بیماری قلبی عروقی به شمار می روند. لذا هدف از پژوهش حاضر تعیین و تاثیر 6 هفته مصرف مکمل سیر لیمو و تمرین هوازی بر سطح پلاسمایی CRP و فیبرینوژن مردان دارای اضافه وزن بود.
     

    روش بررسی

    این مطالعه نیمه تجربی که در سال1396در دانشگاه قم انجام شد، 32 مرد چاق غیر ورزشکار با میانگین سنی 66/5±75/24 سال و شاخص توده بدن 6/4±72/30 کیلوگرم بر متر مربع بدن، به صورت تصادفی ساده در چهار گروه؛ تمرین (8 نفر)، مکمل (8 نفر)، تمرین+ مکمل (7 نفر) و کنترل (9 نفر) تقسیم شدند. گروه تمرین و تمرین + مکمل به اجرای 6 هفته تمرین هوازی با شدت 7460 درصد ضربان قلب بیشینه (سه جلسه در هفته) پرداختند، هم چنین گروه مکمل و تمرین + مکمل نیز 6 هفته مکمل سیر لیمو روزانه به میزان 30 سی سی  بعد از نهار دریافت کردند. در این مدت گروه کنترل طی 6 هفته تحت هیچ تمرین و مکملی قرار نگرفت، از آزمودنی ها نمونه گیری خونی برای اندازه گیری CRP و فیرینوژن و آزمون های عمومی شامل؛ قد، وزن، درصد چربی، نسبت کمر به باسن در دو مرحله قبل و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین در شرایط ناشتا به عمل آمد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس یک سویه و تی وابسته تجزیه و تحلیل شدند.
     
    یافته ها:  نتایج حاصل از تحقیق کاهش معنی داری درصد چربی  را در گروه مکمل (035/=p) پس از 6 هفته مکمل گیری نشان داد، هم چنین میزان CRP و فیبرینوژن در گروه تمرین مکمل و گروه مکمل پس از این دوره کاهش معنی داری را نشان داد، به نحوی که میزان CRP در گروه تمرین مکمل 27 درصد، در گروه مکمل 26 درصد و میزان فیبرینوژن در گروه تمرین مکمل 38 درصد و در گروه مکمل 29 درصد کاهش معنی داری داشت.
     

    نتیجه گیری

    با توجه به کاهش معنی دار در مقادیر شاخص های التهابی در این تحقیق به نظر می رسد ترکیب تمرین هوازی و مکمل  سیر لیمو احتمالا می تواند در بهبود این شاخص های التهابی موثر و احتمال خطر بیماری قلبی عروقی را در افراد چاق کاهش دهد.

    کلیدواژگان: مکمل سیر لیموترش، تمرین هوازی، سی آر پی، فیرینوژن، اضافه وزن
  • فرزاد غریب پور جهان آباد، یاسر محمودی موردراز، پریا زنگنه، اصغر شریفی، محسن نغماچی، سید سجاد خرم روز*، سجاد حسن زاده صفحات 807-819
    زمینه و هدف

    استافیلوکوکوس اورئوس در سطوح مختلف بدن انسان از جمله پوست و غشای مخاطی به ویژه سوراخ‏های قدامی بینی کلونیزه می شود. در روش کواتایپینگ بر اساس پلی مورفیسم ژن کواگولاز (coa)، استافیلوکوکوس اورئوس تیپ بندی می شود. هدف از این مطالعه تعیین کواتایپ های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از سوراخ قدامی بینی در کارکنان بیمارستان های شهید بهشتی و امام سجاد شهر یاسوج بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی مقطعی، 125 ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس از سوراخ قدامی کارکنان بیمارستان های شهید بهشتی و امام سجاد جمع آوری شد. برای تایپینگ ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس ناحیه '3 ژن coa به وسیله واکنش زنجیره ای پلی مراز تکثیر شد. در نهایت محصولات PCR با آنزیم III Hae تحت برش آنزیمی قرار گرفتند و بر روی ژل آگاروز الکتروفورز شدند. سویه های باکتری بر اساس تفاوت در تعداد و اندازه باندهای DNA تیپ بندی شدند. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آماری توصیفی تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

     با تکثیر ژن coa، 9 الگوی مختلف تک باندی به اندازه تقریبی 400 تا 860 جفت باز  دیده شد.  در بین باندهای مشاهده شده، باند 610 جفت بازی در 36 (8/28%) ایزوله به عنوان تیپ غالب شناسایی شد. به دنبال برش آنزیمی ژن coa با آنزیمIII Hae ، 15 الگوی متفاوت کواتایپ از شماره C1 تا C15 مشاهده شد. در بین الگوها، الگوی C3 با 24 ایزوله، الگوی غالب بود. الگوی کواتایپ خاصی متعلق به بخش یا گروه شغلی خاصی در هیچ یک از بیمارستان های مورد مطالعه یافت نشد.

     نتیجه گیری

    استافیلوکوکوس اورئوس های جدا شده از بینی کارکنان بیمارستان ها، تنوع ژنتیکی زیادی را در ژن coa خود نشان دادند، اما فقط تعداد کمی از کواتایپ ها به عنوان سویه غالب بودند. از آنجا که کوا تایپ غالبی در هیچ یک از بخش ها و گروه های شغلی یافت نشد، منبع باکتری ها برای کلونیزاسیون در سوراخ های قدامی بینی کارکنان بیمارستان ها احتمالا در محیط خارج از بیمارستان است.

    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، ناقلین بینی، کواتایپینگ، کارکنان مراکز درمانی
  • علی کشتکاری، سکینه سامانپور، ابراهیم حسینی، سجاد حسن زاده صفحات 820-829
    زمینه و هدف

    تیروزینمی نوع یک بیماری اتوزومی مغلوب به دلیل نقص آنزیم فوماریل استواستات هیدرولاز (FAH) می باشد، تا کنون حدود 40 جهش پاتوژن برای این ژن معرفی شده است. هدف از این تحقیق تعیین و طراحی آغازگرهای واکنش زنجیره ای پلیمراز و کارایی آنها به منظور شناسایی جهش های ژن FAH عامل بیماری تیروزینمی نوع یک بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه مورد شاهدی، 12 نفر وارد مطالعه شدند و در دو گروه مساوی؛ اول شش نفر مبتلا به بیماری تیروزینمی نوع یک و گروه دوم شش نفر غیر مبتلا، پس از اخذ رضایت آگاهانه نمونه خون استخراج شد و سپس استخراج DNA  از نمونه های خون انجام گرفت. برای قسمت هایی از ژن که در پژوهش های قبلی جهش گزارش شده بود، آغازگر واکنش زنجیره ای پلیمراز طراحی شد. اختصاصیت آغازگرهای طراحی شده با بانک های اطلاعاتی آنلاین مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس طی واکنش زنجیره ای پلیمراز قطعات ژن تکثیر شد. سپس قطعات تکثیر یافته پس از تخلیص تعیین توالی شدند و در نهایت آنالیز توالی به منظور پیدا کردن جهش عامل بیماری انجام گرفت.

    یافته ها

    آغازگرهای طراحی شده قطعات ژن FAH را به طور کاملا اختصاصی تکثیر کردند. توالی یابی قطعات تکثیر شده منجر به شناسایی جهش بی معنی +709 C>T در اگزون 10 ژن هر شش مورد بیمار مورد مطالعه گردید. والدین افراد بیمار ناقل این جهش ژنتیکی بودند. در هیچ یک از افراد گروه کنترل جهش ژنتیکی در ژن FAH یافت نشد.

    نتیجه گیری

    جهش بی معنی  +709 C>Tیک جهش بیماری زا در ژن FAH می باشد که قبلا فقط در ترکیه گزارش شده بود. آغازگرهای طراحی شده به طور مقرون به صرفه و به طور اختصاصی قادر بودند ژن FAH را تکثیر کنند. هم چنین میتوان از این آغازگرها  جهت شناسایی افراد ناقل بیماری و همین طور تشخیص قبل از تولد بیماری تیروزینمی نوع یک استفاده کرد.

    کلیدواژگان: تیروزینمی نوع یک، تشخیص ژنتیکی، توالی یابی، واکنش زنجیره ای پلیمراز
  • فرخنده پوربهشت، محمد مهدی مغنی باشی منضوریه*، عباس قادری صفحات 830-840
    زمینه و هدف

    سرطان معده یکی از شایع ترین بدخیمی ها در جهان می باشد. زمینه ژنتیکی به عنوان یکی از عوامل خطر سرطان معده شناخته شده است. یکی از ژن هایی که نقش آن در سرطان های مختلفی از جمله سرطان معده به اثبات رسیده است، ژن MCC می باشد. صدها SNP در ناحیه کد کننده و تنظیمی ژن MCC  وجود دارد که یکی از آن ها rs9122 می باشد که در جایگاه اتصالی به چندین میکرو RNA قرار دارد. هدف از مطالعه حاضر، تعیین و بررسی ارتباط چندشکلی rs9122 ژن  MCC با خطر ابتلا به سرطان معده می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه مورد شاهدی، نمونه خون یا DNA از 214 فرد مبتلا به سرطان معده که بیماری آنها به وسیله پزشک متخصص گوارش و تست آندوسکوپی تشخیص داده شده بود و 211 فرد سالم که عدم ابتلای آنها به بیماری گوارشی به وسیله پزشک متخصص و بر اساس نتایج آندوشکوپی تایید شده بود و تست آلودگی آنها به عفونت هلیکوباکترپیلوری منفی و از نظر جنس، سن و منطقه جغرافیایی با بیماران همسان سازی شده بودند، به عنوان گروه شاهد از بیوبانک مرکز تحقیقات سرطان شیراز جمع آوری شد، ژنوتیپ چندشکلی rs9122 ژن MCC با استفاده از تکنیک RFLP PCR-(آنزیم MluI) برای این افراد تعیین شد و ارتباط این چندشکلی با استعداد ابتلا به سرطان معده با استفاده از آزمون آماری رگرسیون لجستیک بررسی شد.
     

    یافته ها

    نتایج این پژوهش نشان داد که فراوانی آلل A و آلل G در گروه کنترل به ترتیب 1/48 و 9/51 درصد و فراوانی ژنوتیپ های AA، AG و GG در این گروه به ترتیب 27، 2/42 و 8/30 می باشد. در گروه بیمار فراوانی آلل A و آلل G، به ترتیب 7/40 و 3/59 و فراوانی ژنوتیپ های AA، AG و GG به ترتیب؛ 4/23، 6/34 و 42 درصد بود. هم چنین ژنوتیپ GG به صورت مرزی خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد (071/0=p، 578/1=OR، 592/2961/0=95% CI) و آلل G به عنوان آلل خطر، استعداد ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد (029/0 =p، 353/1 =OR، 775/1-031/1 = 95% CI). علاوه بر این، ژنوتیپ GG در مقایسه با مجموع ژنوتیپ های AA+AG، خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد (016/0 =p، 630/1 =OR، 429/2-094/1=95% CI) درحالی که مجموع ژنوتیپ های AG+GG با خطر ابتلا به سزطان معده ارتباطی ندارد(386/0=p).  
     

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد چندشکلی rs9122 ژن MCC با خطر ابتلا به سرطان معده ارتباط دارد به گونه ای که آلل G(به صورت مغلوب) و ژنوتیپ GG در ا ین جایگاه خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد. با تایید این یافته ها در جمعیت های بزرگتر و متفاوت از لحاظ جغرافیایی و نژادی می توان از آن برای غربالگر ی سرطان معده استفاده کرد.
     

    کلیدواژگان: سرطان معده، چندشکلی تک نوکلئوتیدی
  • سجاد رویین تن، شهدخت آزادی، آرمین محمودی*، مهری حسینی، رباب صادق صفحات 841-852
    زمینه و هدف

    یکی از بیماری های مزمنی که خطر ابتلاء به افسردگی را در شخص افزایش می دهد، ابتلا به انواع سرطان ها است. در پژوهش های متعدد، ابتلاء به سرطان های مختلف ریسک فاکتور مهمی برای ایجاد افسردگی بیان شده است. این پژوهش با هدف تعیین و اثربخشی درمان ترکیبی مبتنی بر پذیرش، تعهد و گروه درمانی مبتنی بر رویکرد امید درمانی در کاهش افسردگی در بیماران مبتلابه سرطان بود.

    روش بررسی

    این یک مطالعه نیمه تجربی می باشد که جامعه آماری این تحقیق شامل  100 نفر از بیماران سرطانی که در سه ماهه چهارم 1396 و سه ماه اول سال 1397 در بیمارستان شهید بهشتی یاسوج بستری گرفته و دارای پرونده بالینی می باشند و به روش نمونه گیری تصادفی ساده  30 نفر از بیماران انتخاب و به دو گروه 15 نفر آزمایش و کنترل تقسیم شدند. در این مطالعه محدودیتی از نظر نوع سرطان وجود نداشت و معیارهای ورود به مطالعه به این شرح ؛ هوشیار بودن، سن 19 تا 55 سال، قطعی بودن تشخیص سرطان با تایید پزشک متخصص، حداقل گذشت یک مرتبه درمان با مواد شیمی درمانی به عنوان معیارهای ورود به پژوهش در نظر گرفته شد و عدم مشکلات روان شناختی از جمله افسردگی مزمن پیش از شروع بیماری و یا تحت درمان بودن با داروهای روانگردان بود. داده ها با استفاده از آزمون آماری تحلیل کوواریانس یک متغیره تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته های

    یافته های پژوهش نشان داد درمان ترکیبی مبتنی بر پذیرش، تعهد و گروه درمانی مبتنی بر رویکرد امید درمانی در کاهش افسردگی در بیماران مبتلا به سرطان در شهر یاسوج موثر  است (05/0p<). اثربخشی این شیوه بر بهبود افسردگی در بیماران مبتلا به سرطان مشخص شده است.

    نتیجه گیری

     بنا بر یافته های این مطالعه، درمان ترکیبی مبتنی بر پذیرش، تعهد و گروه درمانی مبتنی بر رویکرد امید درمانی سبب کاهش افسردگی در بیماران مبتلا به سرطان می شود و نمایانگر افق های تازه ای در مداخلات بالینی است و می توان از آن به عنوان یک روش مداخله ای موثر سود برد.

    کلیدواژگان: امید درمانی گروهی، امید به زندگی، افسردگی، سرطان
  • عبدالکریم قدیمی مقدم، محمد امین قطعی، علی کشتکاری، محمد شبانکاره صفحات 853-864
    زمینه و هدف

    مننژیت باکتریال هنوز به عنوان یکی از خطرناک ترین بیماری های عفونی قابل درمان شناخته می شود که در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع با مرگ و میر زیادی همراه خواهد بود. هدف از این مطالعه تعیین و بررسی شیوع عوامل باکتریال ایجاد کننده مننژیت  و فاکتورهای وابسته در بیماران بستری در بیمارستان امام سجاد (ع) شهر یاسوج بود.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر از نوع توصیفی تحلیلی مقطعی می باشد، جامعه آماری 106  بیمار یک ماه تا 14 ساله مراجعه کننده به بیمارستان امام سجاد(ع) در سال 1397 بودند که بعد از شک بالینی به مننژیت مورد آنالیز مایع مغزی نخاعی قرار گرفتند. نمونه مایع مغزی نخانی بیمارانی با تعداد گلبول سفید بیشتر از 5 عدد به عنوان مننژیت باکتریال تشخیص داده و یک سی سی از آن در دمای 20 درجه سانتی گراد نگهداری شد. نمونه ها از نظر باکتری های مننگوکوک, هموفیلوس آنفلوآنزا استرپتوکوک پنومونیا و ژنوتایپ های این گونه با متد MULTIPLEX REAL TIME-PCR به روش Tag Man مورد بررسی قرار گرفتند. هم چنین اطلاعات دموگرافیک و بالینی و آزمایشگاهی بیماران جمع آوری و ثبت شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون مربع کای تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

     از مجموع بیماران بررسی شده 33 درصد (35 نفر) دختر و 67 درصد (71 نفر) پسر بودند. بیشتر بیماران (9/50 درصد) بین یک ماه تا یک سال سن داشتند.34 درصد (36 مورد) از نمونه ها به روش مولکولی به عنوان مننژیت باکتریال تایید شدند که 25 نفر پنوموکوک و 11 نفر هم هموفیلوس آنفلوانزا تیپ b بود. ژنوتایپ F19 بیشترین شیوع را در بین ژنوتایپ های پنوموکک داشت. هیچ مورد مثبتی برای مننگوکوک یافت نشد. فقط یک مورد کشت مایع مغزی نخاعی مثبت شد که آن هم استاف کواگولاز منفی بود. هم چنین فقط 8 مورد (6/89 درصد) کشت خون مثبت وجود داشت. شایع ترین علامت بالینی تب بود. بین گروهPCR  منفی و گروه های PCR  مثبت تفاوت آماری معنی دار استفراغ (01/0=p)، راش (03/0=p)، برودزینسکی (02/0=p) و بیماری زمینه ای (002/0=p) و پروتئین (009/0=p)CSF وجود داشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده در این مطالعه، می توان چنین نتیجه گیری کرد که پنوموکوک و سپس هموفیلوس آنفلوانزا تیپ b عوامل باکتریال اصلی ایجاد کننده مننژیت در کودکان مورد مطالعه هستند، در ضمن نتایج کشت CSF و کشت خون هم خوانی بسیار ضعیفی با نتایج حاصل از PCR  داشت.

    کلیدواژگان: مننژیت باکتریال، هموفیلوس آنفلونزا، پنوموکوک
  • زهرا پیشگاهی فرد، محمود واثق، مسلم شریفی*، مهران پوزش صفحات 865-877
    زمینه و هدف

    طرح تحول سلامت تازه ترین برنامه اجرایی دولت برای اصلاح نظام سلامت در ایران است. این طرح در اجرا با چالش های متعددی روبرو بوده است. هدف از این پژوهش تعیین و تبیین ابعاد و پیامدهای جغرافیای سیاسی اجرای طرح تحول سلامت دراستان کهگیلویه و بویراحمد می باشد.

    روش بررسی

    این یک مطالعه توصیفی و تحلیلی به شیوه مدل سازی معادلات ساختاری است که در میان 400 نفر از کارشناسان و مدیران در بخش های مختلف نظام سلامت استان و با استفاده از یک پرسشنامه ساخت یافته اجرا شده است. حجم نمونه به وسیله فرمول کوکران اصلاح شده، تعیین گردید. داده های پژوهش از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده متناسب با حجم نمونه جمع آوری شد. داده ها با آماره های فراوانی و میانگین و هم چنین آزمون آماری تی تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که بین ابعاد مختلف جغرافیای سیاسی شامل؛ مداخلات سیاسی (251/0-)، الگوبرداری از سایر کشورها (17/)0، عدم دسترسی به خدمات درمانی (22/0-)، صعب العبور بودن منطقه (239/0-)، سیاست های اجرایی وزارت بهداشت (194/0) و اجرای طرح تحول سلامت در استان کهگیلویه و بویراحمد رابطه معنی داری وجود دارد (p<0.001).

    نتیجه گیری

    با توجه به تاثیرگذاری ابعاد جغرافیای سیاسی بر اجرا و پیامدهای برنامه های حوزه سلامت، انتظار می رود در طراحی و اجرای این برنامه ها توجه بیشتری به این عوامل محیطی شود. هم چنین به نظر می رسد هم راستا بودن سیاست های اجرایی وزارت بهداشت با موضوع طرح تحول در استان باعث شده است تا سطح دسترسی ها به خدمات درمانی افزایش یابد.

    کلیدواژگان: جغرافیای سیاسی، سیاست گذاری، دسترسی، طرح تحول سلامت
|
  • B Nazem Raaya*, ST Hashemi, S Azizollahi Pages 718-729
    Background & aim

    Shivering is one of the complications after spinal anesthesia. There are different ways to control it. Therefore, the aim of this study was to determine the efficacy of two different doses of ketamine and midazolam in preventing shivering after spinal anesthesia.

    Methods

    The present study was a double blind clinical trial. The study population consisted of 120 patients undergoing spinal anesthesia surgery referred to Alzahra Hospital during 2016-2017. Patients were randomly divided into three groups of A, B and C, group A was received 0.02 mg / kg midazolam at low dose with 0.3 mg / kg of ketamine.  Group B was received 0.04 mg / kg midazolam at normal dose with 0.15 mg / kg of Ketamine at low dose and group C received normal saline in equal volume before surgery. Demographic data, severity of shivering, and need for analgesics were evaluated. Data were analyzed using one-way ANOVA, independent t-test, Kruskal-Wallis, Friedman, Wilcoxon tests.

    Results

    The mean arterial blood pressure was significantly lower in group A after intervention than in group B and C. The intensity of shivering in group C was significantly higher than the other two groups (p<0.05). No significant difference was seen between groups B and C based on shivering intensity (p<0.05). Also recovery time in group B was significantly longer than group A and C (p<0.05).

    Conclusion

    Ccombination of both midazolam and ketamine are suitable for reducing shivering, but the use of low dose midazolam plus ketamine seems to be better than low dose ketamine plus midazolam in terms of hemodynamic stability and shorter recovery time.

    Keywords: Low-Dose Ketamine, Low-Dose Midazolam, Shivering, Spinal anesthesia
  • SH Behrouz*, H Kooshyar, R Mazlom, N Aghebati, N Asgharipour, HR Behnam Pages 730-745
    Background & aim

    The prevalence of pain in nursing home residents is 72%, which causes loneliness, depression and disability. Medication in the elderly is not recommended because of its risks. Laughter therapy is one of the complementary therapies that uses the distraction technique. Therefore, the present study aimed to determine the effect of laughter therapy on the severity and pain areas of the elderly.

    Methods

    The present clinical trial study was conducted on 55 elderly people in two similar nursing homes in Mashhad in 2016. Sampling was done according to inclusion criteria and random allocation in two intervention groups (28). (N = 27) and control (n = 27). Pain severity was measured by a modified German Short Pain Questionnaire before and after the first and six sessions, and pain areas were measured before the first session and after the sixth session of laughter therapy in both groups. Laughter therapy was performed for 6 weeks, a sixty-minute session per week. Data were analyzed using Mann-Whitney, Friedman and T-test and McNemar tests.

    Results

    The mean age of the participants was 73.9 ± 5.1 years. Pain intensity was homogeneous in both groups before intervention (p=0.965), but after each session it was significantly much less in the intervention group compared to the control (p<0.001). The number of pain areas after 6 sessions was significantly lower in the intervention group (p=0.005). No significant difference was seen in the frequency of pain in the two groups after 6 sessions (p<0.05), but in the intervention group the number of people with headache decreased after the sixth session, but this difference was not statistically significant (p=0.7).

    Conclusion

    Laughter therapy can be effective in reducing the severity and number of pain areas in the elderly. It is recommended that respected welfare and rehabilitation authorities use laughter therapy as an uncomplicated, inexpensive way to promote the general health of the elderly.

    Keywords: Laughter Therapy, Pain Severity, Sites of Pain, Chronic Pain, Elderly
  • N Mirazi*, S Shamekhi Rajabpoor, Z Izadi Pages 746-762
    Background & aim

    Polycystic ovary syndrome is one of the most important endocrine disorders affecting about 5-10% of women in reproductive age. Some herbs are able to prevent or inhibit the development of syndrome. The aim of this study was to determine and effect of hydroalcoholic extract Zizyphus jujube L. fruit's in rats with polycystic ovary syndrome.

    Methods

    In the present experimental study, 42 immature female Wistar rats, aged 3-4 weeks, weighing 50-70 g were obtained from the Animal Husbandry Center of Hamadan University of Medical Sciences. The rats were randomly divided into seven equal groups; Treated with metformin and treatment 1, 2 and 3 were randomly divided. Control group received 0.5 ml of normal saline intraperitoneally. The control group received 250 mg / kg testosterone enanthate dissolved in sesame oil in a subcutaneous injection in the back of the neck. The sham group received 0.5 ml of sesame oil in subcutaneous injection. The metformin-treated group received 250 mg / kg subcutaneous testosterone enantate plus metformin 500 mg / kg by gavage. Treatment groups 1 and 2 received 250 mg / kg testosterone enantate and jujube hydroalcoholic extract at doses of 400 and 800 mg / kg, respectively, for one month. Treatment group 3 received testosterone enantate for 4 weeks and after 4 weeks, they received intraperitoneal injection of jujube extract at a dose of 800 mg / kg for one week. At the end of the experiments, the animals were first anesthetized with ether and tissue samples of the ovaries were prepared for histological examination and H&E staining. Collected data were analyzed using one-way ANOVA, Kruskal-Wallis, Kolmogorov-Smirnov and Tukey post hoc tests.

    Results

    The results of the present study indicated that testosterone enanthate produced polycystic follicle in rat's ovary. A significant decrease was seen in polycystic ovary in treatment groups with ZHE compared with the witness group (P<0.001).

    Conclusion

    Zizyphus jujube L is likely improved the polycystic ovary syndrome due to its specific chemicals and compounds such as ascorbic acid, flavonoids, vitamins A and C and calcium

    Keywords: Zizyphus jujube, Testosterone Enanthate, Polycystic Ovary, Rat
  • E Naji Zavareh, SM Abtahi Froushani* Pages 763-778
    Background & aim

    Previous studies have shown that cerium oxide nanoparticles (CeO2-NPs) have high pharmacological capacity due to their antioxidant and anti-inflammatory properties. Rheumatoid arthritis is a chronic and systemic autoimmune disease of unknown etiology. The aim of this study was to determine and effect of cerium oxide nanoparticles in rheumatoid arthritis model.

    Methods

    In the present experimental study, 40 Wistar rats weighing 90 to 110 g were collected from the laboratory animal center of the Faculty of Veterinary Medicine, Urmia University. Rats were randomly divided into four equal groups of healthy, RA affected and treated with Serium Oxide Nanoparticles(30 mg/kg oral, daily) and treated with Methotrexate(1 mg/kg oral, weekly). Rheumatoid arthritis was induced by Freund's complete adjuvant injection(0.1ml). Treatment was started when the rats exposed inflammatory symptoms in the tharsus joint (day 8) and continued until day 28 of the rats’ slaughter. Data were analyzed using one-way ANOVA and Tukey tests.

    Results

    Cerium oxide nanoparticles had a good anti-inflammatory effect to reduce the severity of foot-pad inflammation in a pattern similar to methotrexate (p=0.27). The level of neutral red uptake in the peripheral blood phagocytic cell population and the blood level of myeloperoxidase in the treated and cerium oxide groups were 0.76 0 0.08 and 10.39 ± 1.99 mmol / ml, respectively. Significantly lower levels were observed in the methotrexate group (0.98 0 0.07 and 19.2 2 2.59 mmol / ml) (p<0.05). Conversely, blood levels of nitric oxide in the methotrexate treated and recipient group (137.81±12.18 μM)) exhibited a greater decrease than that of the cerium oxide nanoparticles (165.9 13 13.29 mmol). / 0> p). There was no significant difference in severity of respiratory burst (p = 0.09) and CRP (p=0.13) in both treatment groups. Most importantly, unlike methotrexate, the intensity of lymphocyte proliferation in rats with arthritis treated with cerium oxide did not decrease significantly (p=0.13).

    Conclusion

    Due to the improved clinical and experimental appearance of affected rats, it seemed that, treatment with CeO2-NPs is a promising strategy to improve the inflammation in a rat model of RA.

    Keywords: Rheumatoid arthritis, Cerium nanoparticles, Methotrexate, Wistar rat
  • SS Hashemi, Z Saadat Jo, R Mahmoudi, H Delaviz, H Berdania, Z Salehpour, M Jafari Barmak, A Ghanbari* Pages 779-794
    Background & aim

    Tissue engineering identifies degraded tissue components and provides rational solutions to improve and perform them. One of these approaches is to fabricate a mixed scaffold with polysaccharide and synthetic antioxidants for stem cells to be cultured inside. The aim of this study was to evaluate the potency of poly caprolactan-chitosan-tannic acid scaffold for proliferation of fibroblast cells.

    Methods

    In the present experimental study, polycaprolactane, chitosan powder and tannic acid scaffold were prepared for growth of fibroblast cells. Subsequently, the following groups were designed: Group 1: Polycaprolactane scaffold Group 2: Polycaprolactane-chitosan scaffold Group 3: Polycaprolactane-tannic acid scaffold Group 4: Polycaprolactane-chitosan-tannic acid scaffold. The human foreskin was prepared and the dermal layer fibroblast cells were isolated after laboratory tests, then the cells were placed in cell culture flasks with DMEM medium and stored in a 5% CO2 incubator. Ten thousand cell fibroblasts were transferred to 96-well wells containing DMEM solution and scaffolds and then fibroblast cell proliferation and viability were determined by MTT assay and by SEM microscopy to determine the infiltration of fibroblast cells into scaffolds and also in order to review of the chemical groups in the polymers was performed using a FTIR spectrometer. The results were analyzed by the SPSS software; ANOVA and Tukey's post hoc test after the data were analyzed uniformly

    Results

    The mean survival rate of fibroblast cells based on MTT assay at 24 h was significantly increased in the polycaprolactone-tannic acid scaffold group (p<0.05) compared to the polycaprolactone scaffold group (p<0.05). The results also indicated that the mean survival of cells based on MTT assay at 24 h was significantly increased in the polycaprolactone-chitosan-tannic acid scaffold group (p<0.05) compared to the polycaprolactone scaffold group (p<0.05). Moreover, the mean cell viability in the polyprolactone-chitosan scaffold was not statistically significant compared to the polyprolactone group.

    Conclusion

    Due to its hydrophilic properties and biocompatibility of chitosan and tannic acid, poly caprolactone-chitosan-tannic acid scaffold may be a suitable scaffold for the activity of fibroblast cells in the scaffold.  It can also be a good environment for the growth and proliferation of other cells.

    Keywords: Scaffold, Polycaprolactane, Chitosan, Tannic Acid, Fibroblast Cell
  • M Akbarpour*, H Ghobadipour Pages 795-806
    Background and objective

    The development of cardiovascular diseases and mortality caused this study to evaluate the effect of 6 weeks of supplemental diet and aerobic exercise on plasma levels of CRP and fibrinogen in overweight men.

    Method

    32 non-athletic overweight men from Qom University with a mean age of 31 ± 1.38 years, and body mass index 31.19 ± 4.18 kg / m2, were randomly assigned to four groups (8 subjects), supplemented (8 subjects ), Exercise + complement (7 subjects) and control (n = 10 subjects). The control group did not undergo any training and supplementation during 6 weeks, The exercise group performed 6 weeks aerobic training with an intensity of 60-74% of maximum heart rate and 3 sessions per week. The supplemented group consumed 6 weeks of garlic-Lemon and the exercise + supplement group consumed complementary supplements and aerobic exercise for 6 weeks. Blood sampling was performed to measure CRP and Fibrinogen and general tests including height, weight, fat percentage, waist to hip ratio in two stages before and 48 hours after the last training session in fasting conditions. The t-test was used to examine the differences between groups and one-way ANOVA was used to examine the differences between groups.

    Results

    A significant decrease in fat percentage was observed in the supplementation group (p = 0.035) Also, the results did show decrease significant changes in CRP and fibrinogen in the Exercise + complement and supplemented groups, thus CRP level in the Exercise + complement group was 27% and the supplementation group was 26% and the fibrinogen level in the Exercise + complement group was 38% and in the supplemented group 29% has decreased.

    Discussion

    According the decrease significant in inflammatory levels in this study, but a significant reduction in the percentage of these variables was observed in the study, it seems that the implementation of the garlic-Lemon supplementation protocol can be effective in changing these indices and reduce the risk of cardiovascular disease.

    Keywords: Supplementation, Garlic-Lemon, Aerobic Training, CRP, Fibrinogen, Overweight
  • F Gharibpour Jahanabad, Y Mahmoudi Mourderaz, P Zanganeh, A Sharifi, M Naghmachi, S Hasanzadeh*, SS Khoramrooz Pages 807-819
    Background & aim

    Staphylococcus aureus can colonize a variety of body sites such as skin, coetaneous membrane and especially the anterior nares.  The coagulase gene (coa) typing is a technique in which the organism is typed based on the polymorphic region of the coa gene. The aim of the present study was to determine the coa based typing of S. aureus isolates from health care workers in two teaching hospitals in Yasuj city.

    Methods

     In the present cross- sectional study, a total of 125 S. aureus isolates were collected from the nasal nares of healthcare workers in Shahid Beheshti and Imam Sajjad Hospitals in Yasuj city. For typing of S. aureus isolates, amplification of the 3'-end region of the coa gene was performed. Finally, PCR products were digested with HaeIII restriction enzymes and then were electrophoresed on 1.2% agarose gel, and visualized under UV illumination. Bacterial strains were typed according to the DNA bands with diverse size and numbers in each strain. Data were analyzed by descriptive statistics tests.

    Results

     Amplification of the coa gene indicated single band in nine different patterns ranging approximately from 400 to 860 base pair. The coa gene with 610 bp size was seen in 36 isolates and was considered a predominant type. After digestion of PCR products with HaeIII restriction enzymes, totally 15 distinct coa gene RFLP patterns, numbered C1 to C15, were coa observed. The C3 was the most frequent coa type with 24 isolates. There is no specific types belong to wards or professions in each hospitals.

    Conclusion

    S. auras isolated from anterior nares of HCWs showed genetic diversity in their coa gene, but only a few coa gene variants were predominant. Hence no prominent coa type was detected according to the wards or types of profession, the sources of bacteria for colonization in anterior nares of HCWs may be related to the hospital, probably the outside environment.

    Keywords: Staphylococcus aureus, Nasal Carrier, Coa Typing, Health Care Workers
  • A Keshtkari, S Samanpour, SE Hosseini, S Hassanzadeh Pages 820-829
    Background & aim

    Tyrosinemia is a recessive autosomal genetic disease due to the defect of fumaril acetoacetate hydrolase (FAH). About 40 pathogenic mutations have been reported for this gene. The aim of the present study was to determine and design polymerase chain reaction primers and their ability to identify FAH gene mutations causing type I tyrosinemia.

    Methods

    In the present case-control study, 12 patients were recruited and divided into two equal groups: first six patients with type I tyrosinemia and second group six patients without informed consent. Blood samples were taken. Then, the DNA was extracted. The polymerase chain reaction initiator was designed for parts of the gene which reported in previous studies of the mutation. The specificity of primers designed with online databases was evaluated. Gene fragments were amplified by polymerase chain reaction. Then the amplified fragments were sequenced after purification. Finally the sequenced regions analyzed by Vector NTI software.

    Results

    Designed primers amplified FAH gene segments specifically and sequencing of amplified segments revealed +709 C>T mutation in exon 10 of FAH gene. The patient's parents were carriers of this genetic mutation. In the control group no mutation was found in the FAH gene.

    Conclusion

      The nonsense mutation 709 C> T is a pathogenic mutation in the FAH gene that was previously reported only in Turkey. The designed primers were cost-effective and specifically able to amplify the FAH gene. These primers can also be used to identify carriers of the disease as well as prenatal diagnosis of type I tyrosinemia.

    Keywords: Type I Tyrosinemia_Genetic Diagnosis_Sequencing_Chain Reaction
  • F Pourbasht, M Moghanibashi*, A Ghaderi Pages 830-840
    Background & aim

    Gastric cancer is one of the most common malignancies worldwide. Genetic background has been identified as one of the risk factors for gastric cancer. One of the genes that have been proven to play a role in various cancers, including gastric cancer, is the MCC gene. There are hundreds of SNPs in the coding and regulatory region of the MCC gene, one of which is rs9122, which is located at the junction of several microRNAs. The aim of the present study was to determine the relationship between MCC gene rs9122 polymorphism and gastric cancer risk.

    Methods

    In this case-control study, blood or DNA samples were collected from 214 gastric cancer patients diagnosed by a gastroenterologist and endoscopic test, and 211 healthy control individuals, from the Biobank of Shiraz Cancer Research Center, with no gastrointestinal disease, based on a gastroenterologist and the endoscopy results. Also in control group, Helicobacter pylori infection test was negative and this group was matched for gender, age and geographical area with patients. After extracting genomic DNA from blood samples, MCC rs9122 polymorphism genotype was determined using RFLP PCR- (MluI enzyme) technique. The association of this polymorphism with gastric cancer susceptibility was evaluated using SPSS software and logistic regression test.

    Results

    The results indicated that the frequency of A allele and G allele in control group were 48.1 and 51.9% and the frequency of AA, AG and GG genotypes in this group were 27, 42.2 and 30.8 respectively. In the patient group, the frequency of A and G alleles were 40.7 and 59.3, and the frequencies of AA, AG and GG were 23.4%, 34.6% and 42%, respectively. The GG genotype also borderline increased the risk of gastric cancer (p=0.071, OR= 1.557, 95% CI=0.961-2599) and G allele as a risk allele, susceptibility to Increases gastric cancer (p=0.029, OR=1.353, 95% CI = 1.031-1.775). In addition, the GG genotype increased the risk of gastric cancer compared with the total AA + AG genotypes (OR = 1.630, p = 0.016, 95% 1.94-0.242 / 429 CI), whereas total AG + GG genotypes were not associated with risk of gastric cancer (p = 0.386).

    Conclusion

    MCS rs9122 polymorphism seems to be associated with gastric cancer risk, so that the G allele and GG genotype at this locus increase the risk of gastric cancer. Confirming these findings in larger populations, geographically and ethnically diverse, can be used to screen for gastric cancer.

    Keywords: MCC Gene, Gastric Cancer, Rs9122 Single Nucleotide Polymorphism
  • S Roientan, SH Azadi, A Mahmoodi*, M Hosseini, R Sadegh Pages 841-852
    Background & aim

    One of the chronic diseases that increases the risk of depression in a person is the development of various cancers. Numerous studies have shown that risk of various cancers is an important risk factor for depression. The purpose of this study was to determine and evaluate the efficacy of combination therapy based on acceptance, commitment and group therapy based on hope therapy in reducing depression in cancer patients.

    Methods

    This is a semi experimental study wich statistical population of this study consisted of 100 cancer patients admitted to Yasuj Shahid Beheshti Hospital late in the year, up to the beginning of the year, with a clinical record. At the center of the study, 30 patients were divided into two groups (15) of experiment and control. There were no restrictions on the type of cancer in this study, and the inclusion criteria were: alertness, physician, at least one-time treatment with chemotherapy, and no psychological problems from Chronic depression included before the onset of the disease or under the treatment of psychotropic drugs. Data were analyzed using one-way analysis of covariance (ANCOVA).

    Results

    Findings showed that combination therapy based on acceptance and commitment and group therapy based on Hope Therapy approach to reduce depression in cancer patients in Yasuj city had a p<0.05. The effectiveness of this method of treatment for depression in patients with cancer have been identified.

    Conclusion

    The findings of this study suggest that combination therapy based on acceptance and commitment and group therapy based on hope therapy can reduce depression in cancer patients and represent new horizons in clinical interventions and can be used as an effective intervention metho

    Keywords: Hope Group Therapy, Life Expectancy, Depression, Cancer
  • A Ghadimi Moghaddam, MA Ghatee, A Keshtkari, M Shabankare Pages 853-864
    Background & aim

    Bacterial meningitis is still recognized as one of the most dangerous infectious diseases that can lead to high mortality if not diagnosed and treated in a timely manner. The aim of this study was to determine the prevalence of bacterial agents causing meningitis and related factors in patients admitted to Imam Sajjad Hospital in Yasuj.

    Methods

    The present study was a cross-sectional descriptive-analytical study. The statistical population consisted of 106 patients one month to 14 years old referred to Imam Sajjad Hospital in 2018 who were analyzed for cerebrospinal fluid after clinical suspicion of meningitis. Spinal fluid sample of patients with white blood cell count greater than 5 was diagnosed as bacterial meningitis and one cc of it was stored at -20 ° C. Samples were analyzed for Meningococcus, Hemophilus influenza, Streptococcus pneumoniae and genotypes of this species using MULTIPLEX REAL TIME-PCR method by Tag Man method. Demographic, clinical and laboratory data were also collected and recorded. Data were analyzed using descriptive statistics and chi-square test.

    Results

    Of the total patients understudy, 33%(35) were female and 67%(71) were male. Most patients(50.9%) were between one month and one year of age. 34% (36 cases) of the specimens were confirmed as bacterial meningitis, 25 of which were pneumococcal and 11 of them were hemophilus influenzae type b. F19 genotype had the highest prevalence among pneumococcal genotypes. No positive results were found for meningococcus. Only one case of cerebrospinal fluid culture was positive, which was negative for coagulase staph. Also, only 8 cases(89.6%) had positive blood cultures. The most common clinical symptom was fever. There was a statistically significant difference between the negative PCR group and the positive PCR groups for vomiting (p=0.01), rash(p=0.03), Brodzinski(p=0.02) and underlying disease(p=0.002) and CSF(p=0/0009) existed.

    Conclusion

    According to the results obtained in this study, it can be concluded that pneumococcal and Haemophilus influenzae type b bacteria main cause of meningitis in children in the study, in addition to the cultivation of CSF and blood cultures correlate very poorly with results from PCR.

    Keywords: Bacterial Meningitis, MULTIPLEX REAL TIME-PCR, Hemophilus Influenzae, Pneumococcus
  • Z Pishgahi Fard, M Waseq, M Sharifi*, M Poozeh Pages 865-877
    Background & aim

    The Health Transformation Plan is the latest government implementation plan to reform the health system in Iran. The project has faced numerous challenges in implementation. The purpose of this study was to determine and explain the dimensions and consequences of political geography in the implementation of health transformation plan in Kohgiluyeh and Boyerahmad province.

    Methods

    This study is a descriptive and analytical study using structural equation modeling which was conducted among 400 experts and managers in different parts of health system of the province using a structured questionnaire. Sample size was determined by modified Cochran formula. Research data were collected through stratified random sampling in proportion to sample size. Data were analyzed using frequency and mean statistics as well as t-test.

    Results

    A significant relationship among different dimensions of political geography, including political interference (-0.251), modeling from other countries (0.17), lack of access to health services (-0.22), impasse area (239), Ministry of Health executive policies (0.194) and implementation of health transformation plan in Kohgiluyeh and Boyerahmad province was seen (p <0.001).

    Conclusion

    Considering the influence of political geographical dimensions on implementation and consequences of health programs, it is recommended to pay more attention to these environmental factors in the design and implementation of these programs. It also seems that aligning the policies of the Ministry of Health with the transformation plan in the province has led to increased access to health services.

    Keywords: Political Geography, Policy Making, Accessibility, Health Transformation Plan